Üdvözöljük!

Köszöntjük weboldalunkon!

 

18 év után ismét bajnokcsapat Csengerben

Új irány az egyesület életében a gyermek- és az ifjúsági korosztály egészséges életmódra nevelése.

A Csenger Városi Kézilabda Club életében az elmúlt időszak hatalmas változásokat hozott. A felnőtt csapat a 2011/2012-es szezonban megnyerte a megyei bajnokságot, így 18 év után ismét bajnokcsapatot avathattunk Csengerben. A bajnoki cím megszerzésével lehetőség nyílt ismét NB-II.-es bajnokságban indulni, de sajnos forráshiány miatt erre nem volt lehetőség, hiszen a magasabb osztályban való szereplés, közel ötmillió forintos költséggel jár. Ennek ellenére a városában elindult az évtizedek óta nehézségekbe ütköző kézilabda utánpótlás nevelés, köszönhető ez a Josef Seibel Kft. ügyvezető igazgatójának, Juhász János, és az „AGROVA-BIO” Termelő Szolgáltató és KereskedelmiKft. ügyvezetőjének, Vajda Sándor uraknak. A két cég vezetője, a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény alapján, az utánpótlás nevelésre benyújtott nyertes pályázatunkhoz biztosították a támogatást, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Szintén köszönettel tartozunk Csenger Város Önkormányzatának, és a Szamos M és G Bt. vezetőjének, Ecsedy Miklós úrnak, a szervezetünknek nyújtott támogatásért.

A támogatások segítségével három fő sportedző képzését tudtuk megfinanszírozni, továbbá a városban több korcsoportban beindulhatott a kézilabda utánpótlás nevelés. A legfiatalabb U-8 és U-9 korcsoportos gyerekek részére szivacskézilabda oktatást indítottunk el, míg az U-11 és U-16 korosztályba tartozó gyerekeket a rendszeres edzések mellett, versenyeztettük az ERIMA kézilabda bajnokságban. Toborzókat tartottunk, és ennek eredményeként jelenleg már több, mint 40 utánpótláskorú játékossal rendelkezünk. A támogatások felhasználásával új sportfelszerelések beszerzésére nyílt lehetőség, ezáltal vonzóbbá vált a kézilabdasport a gyerek- és ifjúsági korosztályú fiatalok körében. Megszerveztük Csengerben a környékbeli utánpótlás csapatok részvételével a Petőfi-, az Ady-, és a Szent István Kupát, illetve részt vettünk a Nyírbátorban megrendezett Hímes-tojás Kupán, ahol veretlenül az 1. helyezést szerezte meg U11-es csapatunk.

Határon átnyúló sportkapcsolatainkat továbbra is szorosan ápoljuk Szatmárnémetivel, részvételükkel került megrendezésre augusztus 20-án a IV. Kézilabda Gála. Köszönjük minden támogatónknak azt a segítséget, amely lehetőséget biztosított hagyományőrző rendezvényünk zökkenőmentes lebonyolítására. A club vezetősége tovább folytatja elindított sportfejlesztési programját, az edzéseket szakképzet edzőik végzik, ahová minden kézilabdát kedvelő fiatalt várnak szeretettel! Szeptembertől első alkalommal kezdtük el Csengerben U10-es korosztályban a lány utánpótlás nevelést, és neveztük be őket az ERIMA bajnokságba. Eddig elért eredményeink nem valósulhattak volna meg a három edzőnk, Balogh Attila, Szabó József, és Móré Tamás, valamint Gaál András technikai vezetőnk egész éves kitartó munkája nélkül, melyet ezúton is szeretnék megköszönni a club nevében.

Új irány az egyesületünk életében a gyermek- és az ifjúsági korosztály egészséges életmódra nevelése. Ennek keretében pályázatot nyújtottunk be aSzatmár Leader Közhasznú Egyesülethez, "Ifjúsági kezdeményezések Szatmárban" elnevezésű célterületen, „Rajtad is múlik" – Ifjúsági közösségfejlesztés a csengeri térségben” címmel, mely projektünk sikeres elbírálásban részesült. Ennek köszönhetően két évre 4 rendezvény megszervezésére kapunk támogatást, melynek első programja 2012. szeptember 21-én került megrendezésre.  A színvonalas rendezvény során, a programba bevont 6-18 év közötti 600-650 általános iskolai, és gimnáziumi tanuló játékos vetélkedőkben, csapatjátékokban, ügyességi versenyeken mérhette össze tudását. A programhelyszíneken kialakított „egészségszigeteken” megismerhették a szatmári térség jellegzetes ételeit, az itt előállított és megtermelt friss, ill. szárított és aszalt gyümölcsöket, valamint a természetes összetevőkből készített gyümölcsleveket, a Milotai ásványvizet, különböző fajtájú mézeket, magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű pékárukat.  A programokon prevenciós jelleggel, közismert személyek bevonásával ismeretterjesztő előadások, oktatófilmek, és szóróanyagok terjesztésével kívántuk felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, valamint a fiatalokat érő káros szenvedélyek veszélyeire, a fürdőzés és a vízi balesetek veszélyeire.

Köszönettel tartozunk a rendezvény színvonalas lebonyolításában nyújtott segítségért, a felajánlásokért, és a támogatásokért az E-misszó Természet-és Környezetvédelmi Egyesület tagjainak, az ÁMK vezetőjének – Kazamér Tibor igazgató úrnak, az ÁMK dolgozóinak és diákjainak, az Ady Endre Gimnázium diákjainak, pedagógusainak, és Bokor László igazgató úrnak, Csenger Város Önkormányzatának, a Szatmárvidék Coop Zrt.-nek, és a kiállító Szatmári-Ízek Kft.-nek, Mabiol-Trade Kft.-nek, Mártonné Zsiga Éva méztermelőnek, a Ferr-Trade Kft.-nek,  az East-Gate Informatikai Bt. tagjainak, a Virágh Söröző és Pizzériának, és a Csengeri „Szent Flórián” Tűzoltó és Vízimentő Egyesületnek.

Leader pályázatunk keretében elkészült a club honlapja, mely folyamatos feltöltés alatt áll. Várjuk a kézilabda rajongókat a www.csengervkc.hu internetes oldalon, ahol hamarosan minden információ megtalálható egyesületünkkel kapcsolatban. – válaszolta kérdéseimre Székely Zoltán a club elnöke

 

 


Tartalmaink és weblapunk kinézete folyamatos feltöltés, fejlesztés, programozás alatt áll. Köszönjük türelmét és kérjük látogasson el hozzánk minél gyakrabban, hogy megtekinthesse a változásokat a honlapon.
 

A képre kattintva megtekintheti nagyobb méretben szeptember 21.-i rendezvényünk részletes programját!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .