A Csengeri Hírmondó augusztusi számának kézilabdás cikke a képre kattintva olvasható.

Uborkaszezon? Ugyan már!

Bár a bajnokságok jelenleg mind felnőtt, mind utánpótlás szinten szünetelnek, de így is bőven akad hír a Csenger VKC háza táján, amiről mindenképp érdemes néhány szót ejteni.

Itt van mindjárt a Városi Sportcsarnok felújítása. A Csenger Városi Kézilabda Club által benyújtott TAO-pályázatnak köszönhetően – közel 150 millió forint értékben – megújul a sportcsarnok tetőszerkezete, illetve megvalósul a játéktér parkettájának cseréje is. A május elején megkezdett munka első szakasza a cikk írásának pillanatában gyakorlatilag lezártnak tekinthető, hiszen a tető felújítási munkálatai már befejeződtek. Ez – az épületre tekintve – a laikus szemlélő számára is jól látható. Jelenleg a régóta várt parkettacsere zajlik, aminek befejeztével ugrásszerűen javul majd a sportélmény minősége mindazok számára, akik a sportcsarnok játékterét használják, akár testnevelés óra, akár egyéb sporttevékenység keretein belül.

Sport és kultúra. Két korántsem összeegyeztethetetlen fogalom. (Elég, ha arra gondolunk, hogy 1948-ig művészeti számokban is osztottak érmeket az újkori Olimpiai Játékokon. Igaz, a művészeti számok a hivatalos programban nem szerepeltek.) Szóval, hasonlóképpen gondolkodtak a Csenger VKC-nál is, mikor június 6-án, 100 gyermek részvételével megrendezték a Kézilabdás Gyermeknapot. A gyerekek amellett, hogy kézilabda mérkőzéseket játszottak egymás ellen, hét állomáson, különféle ügyességi feladatokat is kipróbálhattak. A nap végén a kis sportolók ellátogattak a Helytörténeti Múzeumba, hogy tárlatvezetés keretében ismerkedjenek Csenger és a városkörnyék történetével, a régiek mindennapjaival, s nem utolsó sorban betekintést nyerjenek abba is, hogy milyen volt az egykori diákok élete az iskolában.

Rendszeresen hírt adunk itt, a Csengeri Hírmondó hasábjain is a ,,Szatmár-Ferencváros”, határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projekt történéseiről, hiszen a csengeri kézilabda klub is aktív résztvevője a projektnek, melynek keretei között immár 850 U7-U8-as korosztályú gyermek kézilabdázik a határ két oldalán, a történelmi Szatmár 29 településén. Közülük a legjobbakat május 27-én, egy Mátészalkán megrendezett, nagyszabású gála keretében díjazták a projekt megálmodói. A csapatok között a Csenger Városi Kézilabda Club a harmadik helyet érdemelte ki. Az ezért járó díjat, dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár adta át a klub képviselőinek. Játékosaink közül pedig elismerésben részesült Csürök Réka, Lipták Hanna, Pável Jázmin, Soltész Henrietta, és Vida Alexia. A projekttel kapcsolatos hír még, hogy egy busznyi, a Csenger VKC utánpótlásában kézilabdázó gyermek vehetett részt július 23-án, a Fehérgyarmaton megrendezett Ferencváros – Kisvárda mérkőzésen, ahol a meccset követően élőben is találkozhattak pl. azokkal a válogatott játékosokkal, akiket eddig csak a televízióban láthattak.

A klubot érintő hír továbbá – hogy tényleg ne kelljen uborkaszezonról beszélni – hogy július közepe óta zajlik a Kézilabda Nyári Tábor. Az öt héten át tartó, öt turnusból álló táborban a klub utánpótlás korosztályai az edzések mellett megismerkedhetnek a tűzoltók és a rendőrök munkájával, de nagy népszerűségnek örvendenek a Városi Uszodában tett látogatások is.

Kákos Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .